2017-03-18

smażona kapusta z chilli

A kiedy już nie masz na nic czasu i gotowanie czegokolwiek Cię przerasta, zawsze możesz popełnić najprostszą kapustę z możliwych. Uwaga! Zwykłą kapustę, nie pekińską!

Składniki:
  • niedbale posiekana biała kapusta
  • suszone chilli
  • olej
  • sól
Wykonanie:
  1. Rozgrzać olej, wrzucić suszone chilli.
  2. Wrzucić kapustę i obsmażyć cały czas mieszając. Jeśli jest jej dużo i boimy się, że niechcący przypalimy, dolewamy miseczkę wody.
  3. Dodajemy sól do smaku. Gotowe! Taka kapusta najlepsza jest al dente, więc nie trzymajcie jej na ogniu zbyt długo - powinna być chrupiąca i pyszna!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.